Det pågår en stor förändring inom konsumtionssamhället vad gäller utbud och köpmönster. Travel Managers kan lära sig mycket av hur Amazon och Expedia förändrar sina metoder för att möta sina kunders förändrade förväntningar.

Amazon och Expedia skakar om distributionsbranschen, och när konsumenter upplever en sådan servicenivå är det svårt att se att de skulle återvända till gamla vanor. Framgångarna för Amazon och Expedia gör att många börjar undra varför andra saker inte är lika enkla. Människor förväntar sig i allt högre utsträckning samma intuitiva, användarvänliga digitala upplevelse på jobbet som de är vana vid hemma. Hur kan det här tillämpas i affärsresesektorn?

Ladda ner vårt White Paper för att läsa om:

  • Resenärers förändrade förväntningar och behov
  • Vad som förväntas av Travel Managers idag
  • Hur du får nöjda affärsresande medarbetare

GRATIS NEDLADDNING

Rekommenderat för dig

Kontroll

Kontroll - ta reda på vad kontroll betyder för dina resenärer

Ju mer du förstår hur affärsresenärer tänker och den kontroll som de söker, desto större chans att ditt affärsreseprogram efterlevs och uppskattas.

Eyetracking

Affärsresenärer föredrar...

Läs om hur Egencia använder innovativ teknologi baserad på eyetracking för att skapa den bästa möjliga användarupplevelsen.


3,5 sätt att ta kontroll över affärsresandet

Det är många bitar som ska stämma för en effektiv hantering av företagets affärsresor. Se vår video om hur vi ser på detta.

Egencia, Egencias logotyp, Expedia, Expedia.com och flygplanslogotypen är antingen registrerade varumärken eller varumärken som tillhör Expedia, Inc. i USA och/eller andra länder. Alla andra varumärken som omnämns tillhör sina respektive ägare.

© 2016 Egencia, LLC. Alla rättigheter förbehållna. CST # 2083922-50.

Läs vår Privacy Policy om du har frågor om Egencias kommunikationspolicy.