OSLO mai 2015

Mai er kanskje den aller fineste måneden å besøke Oslo på. Da står sommeren for døren, dagene er lengre og alt kommer til liv etter mørketiden. Trærne blir lysegrønne, gresset og blomstene i parkene får igjen fargene og mennesker smiler og fyller alle byens uterestauranter til randen så snart sola titter frem. Ja, selv om det bare er noen få varmegrader er nordmenn snare til å sette seg ute og fange hver en minste solstråle etter den lange vinteren.

5 ting å gjøre når du er på snarvisitt i Oslo

  • Operaen
  • Vigelandsparken
  • Mathallen - Vulkan
  • Akerselven
  • Holmenkollen og norsk naturOperaen. Foto: Ken Ingwersen

Operaen

Operaen er vårt nyeste og flotteste byggverk og vanskelig å unngå å få øye på. Om du tar turen opp på operataket vil du også få et godt inntrykk av The Barcode District. Oslo  Skyline. Det er mange meninger om disse spesielle bygningene, men de har virkelig gitt Oslo en sårt etterlengtet personlig profil sammen med Operaen.
Gåavstand fra Oslo S.

Vigelandsparken

Vigelandsparken er Oslos stolthet. De mange nakne menneskestatuene er kjent verden over og den aller mest kjente er den lille sinte gutten «sinnataggen». Det koster ingenting å komme inn i parken og det er hyggelige kafeer der du kan sette deg og hvile. I sommerhalvåret er parken et populært samlingssted for familie og vennegjenger som og har piknik eller forskjellige sportskonkurranser på de mange og  store grøntarealene.
Ta t-bane eller trikk til Majorstuen.


Sinnataggen. Foto: Ken Ingwersen

Mathallen – Vulkan

Oslo har endelig fått sin egen mathall med forbilde i de europeiske mathallene. Her finner du spesialbutikker, kafeer og spisesteder. I tillegg byr Mathallen også på en rekke matrelaterte aktiviteter som konferanser, kurs, messer og konkurranser.

Mathallen ligger på Vulkan-området, øst  i Oslo.

Ta trikk 11, 12 og 13 til Schous plass eller bruk beina. Ca 15 min. å gå fra Oslo S.

Akerselven

Det er mange parker og grøntarealer rundt om i Oslo, og folk er snare med å slå seg ned der det er en ledig plass. Langs Akerselven er det spesielt koselig. Det er fine gangstier hele veien fra Grønland (2 min. fra Oslo S) og opp til Maridalsvannet som er hele Oslos drikkevannkilde (ca. 1,5 time).  Langs ruten treffer du på flere hyggelige kafeer og du passerer både Mathallen og Grünerløkka. Grünerløkka er Oslos østkant og bydelen der du finner de mer alternative tilbudene. Et fargerikt, spennende og veldig hyggelig område med grønnsakshandlere og småbutikker, restauranter, musikk og uteliv om hverandre. Bruk stien på dagtid, det er ikke tilrådelig å rusle elvelangs i mørket.


Holmenkollen og norsk natur

Om du vil ha litt frisk luft og smaken av ekte norsk natur - ta t-banen til Frognerseteren og gå i retning Holmenkollen. Gjør gjerne som vi nordmenn – smør med deg en stor matpakke fra hotellfrokosten, fyll en termos med kaffe og ta det med deg i en ryggsekk. Sett deg og hvil på en stubbe eller en av de hyggelige serveringsstedene underveis og slå av en prat med de du treffer. Nordmenn flest elsker naturen og mange er lommekjente rundt i området. Det er aldri vanskelig å få hjelp om du er usikker på veien.


Foto: Visit norway

© 2016 Egencia, LLC. All rights reserved. Egencia, and the Egencia logo are either registered trademarks or trademarks of Expedia, Inc. in the U.S. and/or other countries. All other trademarks are the property of their respective owners. CST # 2029030-50; CST # 2083922-50.