Med Icelandair via Island til USA

Ankomst Boston

Det er utrolig lett å bli forelsket i Boston. Jeg har aldri hørt noen snakke negativt om denne byen og definitivt en av mine favoritter også. Om jeg skulle være nødt til å velge et annet sted å bo enn Norge…
Les vår reiseartikkel fra Boston her…

Maine
Denne gangen har vi imidlertid andre planer og kjører videre fra Boston mot Bethel, Maine. (ca, 3,5 time)

Hotell: The Bethel Inn Resort. Stort hotell med både SPA tilbud, treningsrom (ikke veldig stort),  bar - ofte med lokale band som underholder på afterski vinterstid - og om kvelden - og en veldig hyggelig restaurant!

Maine er kjent for sin hummer (ca, 80-90% av all fangst av hummer i USA skjer i Maine). Om du ennå ikke har smakt det er det er det en fin mulighet her. Kan også anbefale både scampi- og scallops-rettene. Det er mye annet godt på menyen også. Maine er i det hele tatt en stor mat-destinasjon, med flere restauranter per innbygger enn selveste San Fransisco, får vi vite av den sprudlende leverandøren av sjømat til hotellet.

Hundeslede-kjøring  i Maines vakre vinterlandskap med Mahoosuc Guide Service

Phone: 207-824-2073 http://www.mahoosuc.com/

Hadde gledet meg veldig til denne turen. Men - ettersom været her er like lunefullt som hjemme i Norge hadde det uheldigvis vært stormvind et par dager før vi ankom og stiene var fulle av trær som hade falt ned i sporene. Den lange planlagte turen ble dermed avlyst men en liten tur skulle vi dog få til rundt i nærområdet, lovet vår guide, Kevin.

Akkurat da jeg trodde jeg hadde full kontroll,  funnet stilen og klistret på meg det store foto-smilet der jeg sto bakpå meiene sammen med Kevin kom det en brå hump og en sving og BLAM…..dermed gikk jeg rett i bakken - og hele sleden veltet!! Heldigvis gikk det bra, både med damen i vognen og oss to som sto på meiene, bortsett fra skrubbsår på knærne og hovne bein. Lærte en viktig lekse her synes jeg.  Det er kjempeviktig å holde seg godt fast og ha respekt for naturen og hundene.  Det går til tider fort, og stiene er uforutsigbare. Men - det er GØY! det er sikkert og visst  - en opplevelse du vil huske!

Sjekk ut alle de spennende tilbudene på websiden deres. Du kan f.eks blir med på en tredagers-tur hundeslede-tur i fjellet med overnatting utendørs eller i telt.Tur i marka på snøscooter

Det er nok av artige vinteraktiviteter tilgjengelig i Maine. Turen i marka blir litt mer spennende og eksotisk på en snøscooter. Her kan de leies og du kan dure avgårde ut i de godt merkede løypene - med eller uten guide. Trenger ingen forkunnskaper, for dette er lett som en plett. Gi gass med den ene hånda og brems med den andre. Alt av utstyr, varme klær og hjelm får du låne på stedet. Vi hadde en herlig 2 timers tur. Om du er en av de som sitter på med noen andre har du en fin mulighet til å få knipset noen fine naturbilder underveis også. Bare pass på å holde styr på minnekortene dine om de må byttes. En i mitt reisefølge  mistet det ute i løpa, og det er det ganske trist å komme hjem og oppdage… 
Web: northeastsnowmobile.com

Etter en varm dusj og skifte av klær kan du prøve restauranten rett over gata for Bethel Inn Resort, 22 Broad Street at Gideon Hastings House. Populært sted med italiensk mat på menyen. Husk å bestille bord - særlig i helgene Web: www.22BroadStreet.com

Det var et festlig blues-band på scenen og høy stemning i baren på hotellet vårt denne kvelden. Folk i alle aldre - også på dansegulvet. Vi danset oss inn i de små timer - og fikk mange nye venner.

Hummer - hummer og mere hummer

Dagen etter er vi tidlig oppe og kjører videre mot kystbyen Portland. Et perfekt mellomstopp på denne ruten er Freeport. Og hvorfor det? La meg nevne 2 ting. Outlet stores og hummer:) Om du kun skal spise hummer èn gang på reisen skal du gjøre det her! På Harraseeket Inn - www.harraseeketinn.com Spis så mye du orker for 29 dollar. Enkelte dager går det med mer enn 1000 nykokte, kjøttfulle hummere her. Ferdig delt og servert på svære fat med smeltet smør på siden og all slags tilbehør. Er ikke til å tro så godt det var! Mange kommer hit fast en gang i uka forteller eieren Rodney Gray. Det var moren hans som startet stedet i 1995.

Etter en slik solid lunsj er det perfekt å springe litt rundt i de mange Outlet butikkene. Nike Store, Banana Republic, Calvin Klein. Lett å finne noe å fylle kofferten med:)
Web: www.stayfreeport.comThe Bethel Inn Resort - Maine


Lunsjstopp på Rooster’s Roadhouse. Herlig hummer-roll i hjemmekoselige omgivelser. En skikkelig lokal kneipe:)
 Webside her...


Vintermoro i Maine - Sunday River skisenter

Nå har ikke jeg vært i så mange skianlegg i USA, kun Aspen og Steamboat (Colorado), men Sunday River i Maine står ihvertfall ikke tilbake for noen av disse. 5 fjelltopper - mer enn 70 nedfarter! Fint vær, ikke for kaldt, litt nysnø og 6 elleville damer klare for en dag i bakken. Blir ikke mer moro enn det!!

Her er det nok av plass og sjelden kø i heisene. Fantastisk heldige med været er jo alltid et stort pluss og gjør at du kanskje ikke har særlig behov for pauser, men live band og høy stemning rundt omkring i løypene er jo slettes ikke dumt det heller:) Skipass som gjelder for hele områder koster 89 dollar, så gratis er det ikke - men mye moro for penga:)


Sunday River SkiresortOur handsome snowmobile guides:)

Portland - Maine Foodie Tour

Fremme i Portland la vi ut på en Maine Foodie Tour. Web: www.mainefoodietours.com Det finnes mange andre varianter også - f.eks Brew Bus Tour og Oyster Trail. Vi startet med Deans Sweets der vi fikk smake hjemmelaget sjokolade blandet med maple - vodka - Stout mm. Lokalt produserte oster på K. Horton og herlig Wild Blueberry Jam og andre godbiter hos Stonewall for å nevne noe. Fiskemarkedet nede ved havnen var kanskje det som gjorde størst inntrykk. Først og fremst pga. alle de flotte hummerene, enorme kamskjellene og alt det gode de hadde i diskene - men like stort inntrykk gjorde den glade unge guttegjengen som jobbet der. Store smil og god stemning gjør jo at alle må ha lyst til å ta en tur innom her!


-A lobster today Ma'am?

Urter og Tatoos

Ikke alle er like heldige i livet. Noen faller av forskjellige grunner litt utenfor, og i USA får det straks store konsekvenser om ikke husleie betales i tide. Til stor forskjell fra f.eks Oslo der det stort sett kun er folk med rusproblemer og sigøynere som tigger og lever på gata. Her finner du massevis av hyggelige “vanlige” mennesker som f.eks disse to jeg møtte på på kaia i Portland. De var begge “between jobs” og eksperimenterte med å dyrke frem helsebringende  urter som de mente nå var Portlands fineste, og som de hade tenkt å prøve å lage et levebrød av. Urtene kunne både spises, røykes og brukes som krydder. Her var det bare å slå seg ned for de hadde nok å dele. Jeg fikk både lukte og smake ,og jeg tror faktisk det var helt vanlige tørkede urter (var jo selvsagt en smule skeptisk med det samme). De hadde mye spennende å fortelle og særlig likte de å snakke om sine to favoritt-temaer - Urter og tatoveringer. Jeg fikk se alle deres flotte kroppsmalerier (har jeg nevnt at det var 10 minusgrader) - hahaha. Herlige folk!

Vår food tasting tour endte på Gritty´s - en pub/bryggeri der vi fikk smake husets Brown Ale og Lager Pubstyle. Selv om man ikke er særlig glad i øl er det verdt å stikke hodet innom her. Høy stemning og glade mennesker.

Det var sviende kaldt denne dagen i mars, men jeg er sikker på at denne byen er en skikkelig perle i sommerhalvåret. Kan lett se for meg uterestaurantene i trivelige Old Port, den velkjente sjømaten rundt på bordene og alle de varme og imøtekommende menneskene. Hele byen ga et umiddelbart positivt inntrykk, og det er jo kun ca. 2 timers kjøretur fra Boston!


-Best "herbes" in Portland! ;)

-Look, I've got some cool tatoos!

Hjemtur med stopover på Island

Mystiske, Ville, Vakre og Magiske Island

  • Mystisk med hester og alver på Horse Show - med middag på samme sted

De vakre Islandshestene fortjener et besøk og Fakasel er et fint sted å ta med såvel familien som vennegjengen.   Spesielt åpningsseremonien på showet er imponerende med hestene som kommer løpende fritt inn i salen til dempet lys og stemningsfull musikk, og mystiske alver som dukker opp og forsvinner igjen bak steiner som de siden flytter på nesten uten at du merker det. Flertallet av befolkningen på Island tror den dag idag at det virkelig finnes alver.

Visste du at islandshestene er den reneste hesterasen i verden? I stallen får du møte hestene og høre om hva som er så spesielt med Islandshestene i tillegg til det åpenbare - deres  vemodig vakre og rolige vesen.(barn under 12 år gratis sammen med foreldre)  Web: www.fakasel.is

  • Vill og vakker

Vill og vakker kan du bli om du om du svinger innom en av Islands mange SPA og varme kilder som er kjent for å virke helende på gikt og også forskjellige typer hudlidelser. (noen påstår at vannet i kildene gir evig ung hud:) Uansett - en fin anledning til å bearbeide jetlaggen.

Vi besøkte Laugarvatn Fontana geothermal baths. Web: www.fontana.is

Kort fortalt er det 3 damp-badsturom bygget over naturlige varme kilder. Har vært i bruk helt siden 1929. Det er også flere utendørs mineral bad som har varierende varme og dybde. Følelsen av eksotisk luksus stiger enda et par hakk når du ligger her og betrakter utsikten over Laugarvatn. Det er virkelig et merkelig fenomen dette her med de varme kildene. Jeg tror vi ble litt befriende gale en liten stund…


  • Magisk Nordlys

Er du heldig kan det være en dag det ligger til rette for å se det spektakulære nordlyset. Da går det bussturer ca. 2130 om kvelden (varer i 4 timer) Bussene plukker opp passasjerene på de fleste store hotellene. Koster 6400 ISK (ca. 400.- NOK)

Av kjentfolk har jeg ellers fått følgende SPA anbefalinger:

1. Blue Lagoon (denne er vel den mest kjente og største på Island)

2. Laugarvatn Fontana. (den vi besøkte denne gangen - mindre sted uten SPA behandlinger men godt med plass og pluss for utsikten)

3. Myvatn Nature Baths (Jardbodin) Nord-Island - 5 timer fra reykjavik.

Dette er et spesielt sted - nesten litt magisk og mystisk, - og ligger for seg seg litt utenfor allfarvei. Langt fra så trangt om plassen her som det til tider kan være i Blue Lagoon. Vannet er geotermisk - og helt turkis!

4. Laugardalslaug


Selve reisen

Icelandair fra Oslo, via Island og videre til USA er alltid en smidig og grei affære. Denne gangen var det avreise kl 1400 – og kun litt over timen i Reykjavik før flyet gikk videre. Fremme i Boston kl 1840.  En hjemtur med stopover på Island er genialt. Da får du en smidig tilnærming til riktig tidssone, og er så godt som ferdig med jetlaggen når du kommer hjem.

God tur til Maine

Tekst: Siri Dale,  mars 2015
Bilder:  Siri Dale


Se flere reiseartikler her...

Kom i kontakt med Egencia her...

© 2016 Egencia LLC. All rights reserved. Egencia, and the Egencia logo are either registered trademarks or trademarks of Expedia, Inc. in the U.S. and/or other countries. All other trademarks are the property of their respective owners. CST # 2029030-50; CST # 2083922-50.